Unleashing of potential

Kanotocht retreat in Zweden

Een zomers avontuur in de prachtige wildernis

Van 6 tot 14 juli 2024
VOLZET

Jezelf ontdekken in de natuur

Met een kano glijden over de Zweedse meren geeft een gevoel van vrijheid. Deze tocht is voor jou als je tijd wil nemen voor jezelf, je energie wil herbronnen en in verbinding gaan met jezelf en de natuur. Je zal omgeven worden door de rustgevende stilte van de natuur en je wordt geprikkeld in al je zintuigen.  Een natuur detox. Wat deze kano-tocht uniek maakt is de combinatie met persoonlijke ontwikkeling. Tijd nemen voor jezelf is de meest krachtige manier om je proces in beweging te zetten. Een retreat is een moment om te breken met routines en het leven te bekijken met een fris perspectief en een herontdekking van je kern zelf. Onze workshops begeleiden het groepsproces en jouw persoonlijk proces. 

Kano tocht

De kano tocht zal doorgaan in Dalsland, een Zweedse regio bekend omwille van de ongerepte natuur en rust. Dalsland is een strekt zich uit over 10.000 vierkante kilometer, vol heuvels, groene bossen en duizenden meren en kanalen die verbonden zijn. Gedurende 9 dagen ben je volledig omringd door de natuur. Er zijn dagen dat we kano varen en ook tussendoor geniet dagen waar we een dag blijven op 1 natuurplek.

 

Bij aankomst vlieg je al met zicht op meren en bossen tot je landt in het Zweedse Göteborg, vanaf hier voorzien we vervoer richting de slaapplek op de eerste avond. De 1ste kano dag is echt aankomen en je ritme vinden op het water. Een proces van herontdekken wat het is om op een fysieke manier buiten te zijn. De 2de kano dag bewegen we richting de kleinere kanaaltjes tussen enkele typische Zweedse eilandjes, waarvan eentje onze slaapplek wordt voor de volgende 2 dagen. Uit ervaring weten we dat dag 3 ideaal is voor een eerste eiland rust dag, we verblijven op 1 plek zodat we tijd hebben om te genieten en dieper aan de slag te gaan met enkele workshops. Op dag 4 vertrekken we met hernieuwde energie en varen we tussen de prachtige Zweedse bossen. Na dag 5 van varen komen we op een plek terecht waar we ons weer voor wat langer gaan vestigen. Dag 6 is een 2de geniet dag op 1 plek, dit laat toe om echt in verbinding te gaan met de natuur. Op dag 7 varen we het laatste stuk tussen enkele dorpjes en sluizen door tot we op onze eindbestemming aankomen. De laatste nacht verblijf je in een hotel in Bengstfors en kan je daar genieten van de warme douche.

Onze kano tocht zal ongeveer 80 km lang zijn. Ideaal voor zowel de genieters van het leven als de avonturiers die graag de fysieke uitdaging aangaan. 

 

Deze tocht is gemaakt voor jou als je echt voelt dat tijd nemen voor jezelf belangrijk is. Deze draait rond je intuïtie volgen, rust vinden, weten wat je wil of emoties kunnen loslaten – allemaal vaardigheden die je enkel leert door te oefenen. Tijdens een retreat maken we ruimte om inzichten om te zetten in een beoefening. In ons programma gebruiken we altijd de 4 dimensies: Mentaal, Emotioneel, Spiritueel en Fysiek. Tijd maken voor jezelf betekent dat je kan observeren wat je nodig hebt aan energie en hoe dit een impact heeft op jou als persoon. Tijdens de tocht zal je verschillende inzichten, tools en vaardigheden aangereikt krijgen om mee aan de slag te gaan. Om je hier ook al een gevoel van te geven doen we met iedere persoon die interesse heeft een vrijblijvend inzicht-gesprek, zie onderaan deze pagina voor de inschrijfpagina.

 

Tijdens deze retreat ontvang je persoonlijke coaching en zal je ondervinden wat de kracht is om met gelijkgestemden te reizen die ook komen om tijd te nemen voor zichzelf. Er is ruimte om aan de slag te gaan met vragen zoals “wie ben ik?” en “wat wil ik eigenlijk echt?”. De tocht is een persoonlijk proces waar prachtige ervaringen en inzichten inzitten. Als we onszelf proberen te ontwikkelen komen we vaak vast te zitten, externe perspectieven kunnen hier helderheid brengen door je spiegels voor te houden. Een retreat combineert het genieten van de natuur met een verkenning van je persoonlijke lagen. Energie opdoen, creativiteit opwekken, connecties maken en persoonlijk groeien zijn de basis van deze week.

Workshop Programma

Eten, Slapen & Genieten

Alle maaltijden tijdens de retreat zijn voorzien, we hebben zelfs een team dat instaat voor het koken en de logistiek. Belangrijk is dat je genoeg energie krijgt, we kunnen nu al garanderen dat het eten nog beter gaat smaken na een kano tocht in de natuur. We kunnen de simpele dingen terug appreciëren.

Elke dag stoppen we op 1 van de honderden aangewezen kampeer plekken. Deze kampeerplekken zijn voorzien met wind beschutting, vuurplekken, hout en milieu-vriendelijke toiletten. Elke tent wordt gedeeld per twee personen, deze wordt ter plekke voorzien. Personen die een eigen tent mee brengen of dit aanvragen kunnen een privé-tent hebben.

 

Op de eerste en laatste avond voorzien we een slaapplek met bedden en warme douches, zodat we fris kunnen vertrekken en aankomen.

Deelnemers die langer willen verblijven kunnen ons dit altijd laten weten. We helpen graag met extra tips en connecties. 

Ons team

Joris zorgt dat alles mooi samenkomt, van de groepsmomenten tot de reflectieve workshops. Een kano tocht wordt echt een complete ervaring als je ook inzichten opdoet onderweg die je achteraf met frisse energie mee naar huis neemt.

 

Ivo & Guido zorgen voor het eten en de logistiek. Belangrijk is dat je je echt thuis kan voelen in de natuur. Zij zorgen dat jij tijd & ruimte kan nemen voor jezelf en kan genieten.

Joris Van Doorslaer

Guido Van Der Krabben

Ivo Janssen

Sfeer video

Deze video geeft je een blik op de plekken waar jij volgende zomer kan staan.  

 

Ons doel als facilitators is om een plek te creëren waar je tot rust komt, opladen met energie en je geprikkeld bent om met jezelf te zijn. De natuur biedt een prachtige omgeving voor metaforen en inzichtsvolle oefeningen. Dalsland is een prachtige regio, het is uniek in Europa om meren zoals dit te vinden. Een plek om even weg te zijn van alles, een ideale plek om potentieel tot uiting te laten komen.

Video afspelen

Na 16 jaar dienst had ik mijn job opgezegd, dit zonder te weten wat de toekomst zou brengen. Iets wat voor een “overdenker” zoals mij de nodige onzekerheid en onrust met zich mee bracht. Ik schreef mezelf een sabbatjaar voor, maar ik kon daar in eerste instantie niet van genieten door het vele overdenken...

Toevallig (toeval bestaat niet) zag ik een bericht over deze Zweedse Kanotocht Retreat. Na een kort telefonisch intakegesprek was mijn gevoel duidelijk. Dit is het. 

Ondertussen heb ik meer inzicht in wie ik ben, wat ik (niet) nodig heb, waar ik gelukkig(er) van word. Kortom, ik sta véél bewuster in het leven, overdenk veel minder en leef meer vanuit mijn gevoel. Hun inzichten en expertise resoneerde zeer sterk met mij, naast deze week in in Zweden heb ik ook het coachingstraject gevolgd. 

Als hooggevoelig persoon heb ik soms moeite met ‘ruimte’ innemen en vanuit het verleden heb ik geleerd noden van anderen te laten voorgaan op deze van mezelf. Ik voelde me meteen aangesproken door het concept: een weekje in de prachtige Zweedse natuur in combinatie met ‘inner work’. Het eerste telefonisch contact voelde direct warm aan.

De week in Zweden was voor mij een enorm mooie ervaring die veel in beweging heeft gezet. De natuur waardoor je 24/7 omringd bent, werkt helend en inspirerend, en uit de interactie met je medereizigers leer je ook over jezelf. Er heerste echt een veilige omgeving waar alles uitgesproken en benoemd kon worden.

Joris is sterk in het ‘pinpointen’ van wat er onder iemands gedrag of emotie zit, zodat je aan het onderliggende gaat werken en niet enkel zaken aan de oppervlakte aanpakt. En voor wie denkt dat de retreat te ‘zwaar’ of emotioneel is: dat is zeker niet het geval. Ik heb ook enorm goed gelachen en er was voldoende ruimte voor eigen tijd en ludieke spelletjes.

Mijn smile begint van het ene oor tot het andere. Het was genieten. Lekker en gevarieerd eten. Heel veel nieuwe dingen die ik heb leren kennen. Ik heb echt genoten van de natuur en het spelen.

Als iemand twijfelt dan is het goed om eens na te gaan of je goesting hebt in een nieuwe uitdaging of op zoek te gaan naar iets dat anders wil aangepakt worden. Het moet niet groot zijn. Al iets klein kan goed zijn. Er is ruimte. Er is vrijheid.

Ik heb deelnemers zien vertrouwen krijgen, kansen zien nemen omdat de uitnodiging er was en ik heb vooral deelnemers zien stralen. Door de oefeningen, goede babbels en warme contacten.

Ik heb zelf ook een hele week staan stralen.

Heb je interesse?

Plan hieronder een  (online) 1-op-1 gesprek zodat je al je vragen kan stellen:

Plan hier een gesprek met Joris

Wat is er inbegrepen in de prijs?

Prijs:

1599 euro, incl. BTW

 

 

Inclusief (9-daagse retreat):

  • Workshop & Coaching Programma

  • Voorbereiding Gesprek & Materialen

  • Gids & Coaches tijdens de tocht

  • Slaap accommodatie (2 nachten in hotel)

  • Kamperen in de natuur (6 nachten)

  • Eten (Ontbijt, Lunch, Snack en Avondeten)

  • Kampeer Keuken Voorzieningen

  • Natuur Park Vergunningen

  • Kano materiaal en Droog tonnen

  • Transport is geregeld vanaf Gothenburg luchthaven