Unleashing of potential

Nepalese Himalaya trekking retreat

Een bevrijdende trektocht waar de natuur je rust en ruimte geeft

Volgende retreat: 20 april - 30 april 2024
VOLZET

Laat deze droomtocht uitkomen

De Himalayas zijn een natuur fenomeen, als het witte dak van de wereld combineert deze plek indrukwekkende zichten met de vriendelijkheid van de Boeddhistische cultuur. Met deze trektocht combineren we ons persoonlijk ontwikkelingsprogramma met het avontuur van het beklimmen van dit gebergte.  Deze retreat is een moment om te breken met je gewone routine en om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Tijdens deze retreat komt je lichaam in beweging, je zakt uit je hoofd, je zal emotioneel geraakt worden op een mooie manier en op deze plek kan je niet anders dan diep verbinden. Samen gaan we doorheen een uniek proces vol intentie, een reis die je nooit zal vergeten.

De trektocht

Onze 10 daagse retreat start in de Nepalese hoofdstad, Kathmandu. Hierna rijden we naar Syabru Besi, ons vertrek punt voor de 8 daagse trekking in het Langtang gebied. Deze trektocht is zowel voor beginnende als meer gevorderde wandelaars geschikt, tijdens onze contact momenten kunnen we meer details delen over de voorbereiding. 

 

De Langtang trekking start op 1462m, met prachtige zichten op de rivier en zelfs enkele wilde dieren die we onderweg tegenkomen. Tijdens de 2de dag beginnen we de grote bergtoppen te zien in de verte, bv. Langtang Lirung op 7246m. Onze 2de dag eindigt in het Langtang dorpje (3490m) waar we ook de krans krijgen om naar de indrukwekkende ervaringen te luisteren van lokale dorpsbewoners die de Nepalese aardbeving op een unieke manier beleefd hebben. Een lichtere 3de dag volgt waarbij we eindigen dicht bij een klein klooster Kyagin Gompa. Onze volgende dag leidt ons naar het hoogste punt met spectaculaire uitzichten en aan de voet van een glacier, we bereiken op deze dag 4984m. Als je omhoog springt kan je zeggen 5000m. Een vroege zonsopgang volgt waarbij je enkele laatste verre uitzichten kan zien en dan de terugkeer inzet. Onze trektocht terug gaat langs enkele dorpjes waar het heel interessant zal zijn om hun cultuur en gebruiken te ervaren.

Elke retreat creëren we op een manier dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ons programma bestaat uit vier dimensies: Mentaal, Emotioneel, Spiritueel en Fysiek. Waar jij staat binnen deze dimensies is ons vertrekpunt en dan kijken we hoe dit jou als persoon beïnvloedt. Tijdens de tocht zal je nieuwe inzichten en vaardigheden leren die je proces verhelderen. Ons doel is dat je wegwandelt vol hernieuwde energie en zin voor het leven. 

Onze wereldwijde reis heeft ons geholpen om inzichten te verzamelen van over heel de wereld en die zetten wij om in ervaringen die je dit doen voelen. Leven met een bewuste kijk op jezelf zorgt ervoor dat er terug ruimte is om jouw kern potentieel tot zijn recht te laten komen. Het doel van ons proces is om je te laten ontkoppelen van zorgen uit het verleden of stress over de toekomst. Met bewustheid en zin voor het leven creëren we de basis voor jouw kernpotentieel.

Workshop programma

Meals & Lodging

Alle maaltijden tijdens de trekking zijn voorzien, lokale “teahouses” bieden een geweldige selectie aan Nepalees eten. Een thee of koffie is inclusief bij de maaltijd. En onze gids zorgt voor extra fruit tijdens de tocht.

 

Onze slaapplekken tijdens de tocht zijn altijd in propere “tea houses” met een comfortabel dubbelbed met matras en kussen. Typisch zijn de badkamer en toilet gedeeld, warme douches zijn voorzien tegen een kleine extra kost. Elke locatie is gekozen met de zorg en ervaring van onze gids. In de hoofdstad Kathmandu voorzien we ook een hotel op de avond van de aankomstdag en de nacht voor het vertrek.

 

Personen die hun reis graag verlengen kunnen daarover bij ons meer informatie opvragen. Tips en contactgegevens zijn altijd beschikbaar.

Janne Van Doorslaer

Het team

Gust en Janne zijn de begeleiders die zorgen voor de reflectieve workshops en voor het groepsproces. Deze trektocht is net zo uniek omdat de setting van de bergen wordt gebruikt als workshop achtergrond. Inzichten worden direct omgezet in ervaringen.

 

We werken samen met een ervaren gids voor deze Langtang trektocht. Meer dan een gids is de gids ook iemand vol levenswijsheid en passie. Al enkele jaren werken we met onze vaste partner, boordevol lokale kennis en Himalaya ervaring.

Gids Sayan

Gust Vanhecke

Sfeer video

Deze video van onze vorige editie geeft je een goed beeld van de prachtige Nepalese landschappen die je onderweg zal zien. De trektocht begint in een vallei en al vanaf dag 1 zie je de besneeuwde bergtoppen in de verte. Gaandeweg zie je het ene uitzicht na het andere, een gevarieerde tocht met de 5000m bergtocht als hoogste bestemming. 

Je kan nog meer inzicht video’s terugvinden op onze YouTube channel.

Een jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik mijzelf stilletjes aan aan het verliezen was, het leek alsof ik alles onder controle had. Maar ik voelde me niet zo goed. Ik kon mijn gedachten niet meer op orde brengen. Ik was niet meer zo aangenaam in de omgang.

Tijdens een gesprek over Nepal besloot ik dit te combineren met one-one sessies. Stap voor stap werd alles terug duidelijker. De apotheose was deze reis naar Nepal. De fysieke uitdaging van een berg beklimmen van 5000m. Een trektocht naar mezelf. Hier voel je de kracht van de natuur. Ik heb terug vertrouwen in mezelf gevonden, durf te luisteren naar mijn buikgevoel en kan accepteren dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn.

Ik schreef in omdat ik persoonlijke ontwikkeling en avontuur wilde. Nu is het prachtig om terug te reflecteren op de ervaring. Eén van mijn hoogtepunten was klimmen bij zonsondergang. De kleuren zien op de sneeuwtoppen met een zachte wind. Ik voelde me echt zo in het moment en zo machtig. Daarna rende ik gewoon naar beneden omdat ik zoveel energie had.
Eén van mijn grootste persoonlijke inzichten is zachtheid naar mezelf. Er kan zoveel zelf oordeel zitten in mijn gedachten. Alsof ik een pester ben van mezelf. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik naar deze stukken van mezelf kon kijken en naar de veel diepere lagen kon gaan. Naar een vriendelijke relatie met mezelf. Zoveel beter dan een een leven waar ik oordeel laat domineren.

Wat is er inbegrepen in de prijs?

Prijs:

1799 euro, incl. BTW

 

Inbegrepen:

 • Workshops & Coaching programma

 • Voorbereidingsgesprek & brochure

 • Ontmoetingsdag vooraf

 • Professionele berggids (gecertificeerd in reddingen in de Himalayas)

 • Persoonlijke ontwikkelingscoaches

 • Accommodatie (4 nachten in hotels en 6 nachten in berghutten)

 • Eten (Ontbijt, lunch & avondeten)

 • Natuurparkvergunningen & jeep vervoer 

 • Transport vanaf Kathmandu luchthaven  

 

Meld je nu aan voor de Nepal retreat in 2025!

Zet je op de lijst en word als eerste op de hoogte gebracht wanneer de inschrijvingen voor Nepal 2025 van start gaan.

  We sturen je geen ongewenste reclame.

  Je kan je op elk moment uitschrijven.