Nepalese Himalaya trekking retreat

Een bevrijdende trektocht waar de natuur je rust en ruimte geeft

Volgende retreat: 22 april - 2 mei 2023
(laatste plek beschikbaar)

Laat deze droom tocht uitkomen

De Himalayas zijn een natuur fenomeen, als het witte dak van de wereld combineert deze plek indrukwekkende zichten met de vriendelijkheid van de Boeddhistische cultuur. Met deze trektocht combineren we ons persoonlijk ontwikkelingsprogramma met het avontuur van het beklimmen van dit gebergte.  Deze retreat is een moment om te breken met je gewone routine en om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Tijdens deze retreat komt je lichaam in beweging, je zakt uit je hoofd, je zal emotioneel geraakt worden op een mooie manier en op deze plek kan je niet anders dan diep verbinden. Samen gaan we doorheen een uniek proces vol intentie, een reis die je nooit zal vergeten.

Start met een Nepal info gesprek

Hieronder kan je een vrij moment kiezen dat voor jouw past. Je krijgt een bevestigingsmail met verdere informatie voor het gesprek dat digitaal zal plaatsvinden. 

Wat kan je verwachten van dit gesprek?

 • Kennismaking met elkaar
 • Praktische details over de trektocht en vervoer
 • Tips voor de voorbereiding
 • Meer info over het persoonlijke ontwikkeling stuk
 • Antwoorden op al jouw vragen

De trektocht

Onze 10 daagse retreat start in de Nepalese hoofdstad, Kathmandu. Hierna rijden we naar Syabru Besi, ons vertrek punt voor de 8 daagse trekking in het Langtang gebied. Deze trektocht is zowel voor beginnende als meer gevorderde wandelaars geschikt, tijdens onze contact momenten kunnen we meer details delen over de voorbereiding. 

 

De Langtang trekking start op 1462m, met prachtige zichten op de rivier en zelfs enkele wilde dieren die we onderweg tegenkomen. Tijdens de 2de dag beginnen we de grote bergtoppen te zien in de verte, bv. Langtang Lirung op 7246m. Onze 2de dag eindigt in het Langtang dorpje (3490m) waar we ook de krans krijgen om naar de indrukwekkende ervaringen te luisteren van lokale dorpsbewoners die de Nepalese aardbeving op een unieke manier beleefd hebben. Een lichtere 3de dag volgt waarbij we eindigen dicht bij een klein klooster Kyagin Gompa. Onze volgende dag leidt ons naar het hoogste punt met spectaculaire uitzichten en aan de voet van een glacier, we bereiken op deze dag 4984m. Als je omhoog springt kan je zeggen 5000m. Een vroege zonsopgang volgt waarbij je enkele laatste verre uitzichten kan zien en dan de terugkeer inzet. Onze trektocht terug gaat langs enkele dorpjes waar het heel interessant zal zijn om hun cultuur en gebruiken te ervaren.

Elke retreat creëren we op een manier dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ons programma bestaat uit vier dimensies: Mentaal, Emotioneel, Spiritueel en Fysiek. Waar jij staat binnen deze dimensies is ons vertrekpunt en dan kijken we hoe dit jou als persoon beïnvloed. Tijdens de tocht zal je nieuwe inzichten en vaardigheden leren die je proces verhelderen. Ons doel is dat je wegwandelt vol hernieuwde energie en zin voor het leven. Meer info over de retreat krijg je als je op “geïnteresseerd” of “boek nu” duwt.

Onze wereldwijde reis heeft ons geholpen om inzichten te verzamelen van over heel de wereld en die zetten wij om in ervaringen die je dit doen voelen. Leven met een bewuste kijk op jezelf zorgt ervoor dat er terug ruimte is om jouw kern potentieel tot zijn recht te laten komen. Het doel van ons proces is om je te laten ontkoppelen van zorgen uit het verleden of stress over de toekomst. Met bewustheid en zin voor het leven creëren we de basis voor jouw kern potentieel.

Workshop Programma

Meals & Lodging

Alle maaltijden tijdens de trekking zijn voorzien, lokale “teahouses” bieden een geweldige selectie aan Nepalees eten. Een thee of koffie is inclusief bij de maaltijd. En onze gids zorgt voor extra fruit tijdens de tocht.

 

Onze slaapplekken tijdens de tocht zijn altijd in propere “tea houses” met een comfortabel dubbelbed met matras en kussen. Typisch zijn de badkamer en toilet gedeeld, warme douches zijn voorzien tegen een kleine extra kost. Elke locatie is gekozen met de zorg en ervaring van onze gids. In de hoofdstad Kathmandu voorzien we ook een hotel op de avond van de aankomstdag en de nacht voor het vertrek.

 

Personen die hun reis graag verlengen kunnen daarover bij ons meer informatie opvragen. Tips en contactgegevens zijn altijd beschikbaar.

Joris Van Doorslaer

Het team

Joris leidt de reflectieve workshops en zorgen voor de groepsproces. Deze trektocht is net zo uniek omdat de setting wordt gebruikt als workshop achtergrond, inzichten worden direct ervaringen. 

 

Gust gaat voor de 2de keer mee als co-begeleider, ter ondersteuning in al het praktische en logistieke. Hij zorgt er mee voor dat de groep mag genieten van deze ervaring.

 

Samen werking met een ervaren gids voor deze Langtang trektocht. Meer dan een gids is de gids ook iemand vol levenswijsheid en passie. Al enkele jaren werken we met onze vaste partner, boordevol lokale kennis en Himalaya ervaring.

Gids Thakur

Gust Vanhecke

Sfeer video

Deze video van onze vorige editie geeft je een goed beeld van de prachtige Nepalese landschappen die je onderweg zal zien. De trektocht begint in een vallei en al vanaf dag 1 zie je de besneeuwde bergtoppen in de verte. Gaandeweg zie je het ene uitzicht na het andere, een gevarieerde tocht met de 5000m bergtocht als hoogste bestemming. 

Je kan nog meer inzicht video’s terugvinden op onze YouTube channel.

Een jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik mijzelf stilletjes aan aan het verliezen was, het leek alsof ik alles onder controle had. Maar ik voelde me niet zo goed. Ik kon mijn gedachten niet meer op orde brengen. Ik was niet meer zo aangenaam in de omgang.

Tijdens een gesprek over Nepal besloot ik dit te combineren met one-one sessies. Stap voor stap werd alles terug duidelijker. De apotheose was deze reis naar Nepal. De fysieke uitdaging van een berg beklimmen van 5000m. Een trektocht naar mezelf. Hier voel je de kracht van de natuur. Ik heb terug vertrouwen in mezelf gevonden, durf te luisteren naar mijn buikgevoel en kan accepteren dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn.

Camille Meert
Deelneemster Nepal retreat

Ik schreef in omdat ik persoonlijke ontwikkeling en avontuur wilde. Nu is het prachtig om terug te reflecteren op de ervaring. Eén van mijn hoogtepunten was klimmen bij zonsondergang. De kleuren zien op de sneeuwtoppen met een zachte wind. Ik voelde me echt zo in het moment en zo machtig. Daarna rende ik gewoon naar beneden omdat ik zoveel energie had.
Eén van mijn grootste persoonlijke inzichten is zachtheid naar mezelf. Er kan zoveel zelf oordeel zitten in mijn gedachten. Alsof ik een pester ben van mezelf. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik naar deze stukken van mezelf kon kijken en naar de veel diepere lagen kon gaan. Naar een vriendelijke relatie met mezelf. Zoveel beter dan een een leven waar ik oordeel laat domineren.

Marieke Torensma
Deelneemster Nepal retreat

Heb je interesse?

Laat nu je email adres achter voor meer informatie en een persoonlijke uitnodiging tot een gesprek. Of wil je direct boeken en je plek claimen? Klik dan op “Boek nu”, dit zal je naar een pagina brengen waar je kan kiezen voor een prijs optie en kan je op meerdere manieren online betalen

Ik wil graag een vrijblijvend informatiegesprek

Hieronder kan je een vrij moment kiezen dat voor jouw past. Je krijgt een bevestigingsmail met verdere informatie voor het gesprek.

Ik wil mee naar Nepal!

Prijs van deze Nepal Trekking retreat is

1699 euro (incl. BTW)

 

 

Inbegrepen:

 • Workshops & Coaching programma

 • Voorbereiding Gesprek & Materialen

 • Professionele berg gids (gecertificeerd in reddingen in de Himalayas)

 • Persoonlijke Ontwikkeling Coaches

 • Slaap accommodatie (4 nachten in hotels en 6 nachten in berghutten)

 • Eten (Ontbijt, Lunch, Snack & Avondeten)

 • Natuur Park Vergunningen

 • Transport vanaf Kathmandu luchthaven en terug 

 • Contact moment vooraf

   

 

Er is een persoonlijk telefoongesprek met elke deelnemer vooraf. Op deze manier kan je invoelen of wij bij jou passen. Laat je info achter om dit gesprek op te zetten.