Unleashing of potential

Persoonlijke getuigenissen 

Anderen zagen mij als een go-getter, marathon loopster, ambitieus, maar in dit proces kwam een hele andere kant van mij naar boven, nl. mijn kwetsbaarheid. Onder mijn perfectionisme en pleasing zat een tekort aan zelfwaardering. Vanaf het eerste moment voelde deze groep veilig. Als ik nu mezelf 12 weken geleden zou spreken zou ik zeggen: Waarom twijfel je nog?

Ik zou mezelf beschrijven als hooggevoelig en tegelijk ook verslaving gevoelig. Iemand met humor en ook wel een schaduwkantje. Graag wilde ik dat de ups en downs in mijn leven terug stabieler werden. Dit traject is de beste investering die ik al ooit heb gedaan in mijzelf. Mijn gevoel is blijheid. Ik ben helemaal opengebloeid. Dit programma kan ik iedereen aanraden

Na 16 jaar dienst had ik mijn job opgezegd, dit zonder te weten wat de toekomst zou brengen. Iets wat voor een “overdenker” zoals mij de nodige onzekerheid en onrust met zich mee bracht. Ik schreef mezelf een sabbatjaar voor, maar ik kon daar in eerste instantie niet van genieten door het vele overdenken...

Toevallig (toeval bestaat niet) zag ik een bericht over deze Zweedse Kanotocht Retreat. Na een kort telefonisch intakegesprek was mijn gevoel duidelijk. Dit is het. 

Ondertussen heb ik meer inzicht in wie ik ben, wat ik (niet) nodig heb, waar ik gelukkig(er) van word. Kortom, ik sta véél bewuster in het leven, overdenk veel minder en leef meer vanuit mijn gevoel. Hun inzichten en expertise resoneerde zeer sterk met mij, naast deze week in in Zweden heb ik ook het coachingstraject gevolgd. 

Als hooggevoelig persoon heb ik soms moeite met ‘ruimte’ innemen en vanuit het verleden heb ik geleerd noden van anderen te laten voorgaan op deze van mezelf. Ik voelde me meteen aangesproken door het concept: een weekje in de prachtige Zweedse natuur in combinatie met ‘inner work’. Het eerste telefonisch contact voelde direct warm aan.

De week in Zweden was voor mij een enorm mooie ervaring die veel in beweging heeft gezet. De natuur waardoor je 24/7 omringd bent, werkt helend en inspirerend, en uit de interactie met je medereizigers leer je ook over jezelf. Er heerste echt een veilige omgeving waar alles uitgesproken en benoemd kon worden.

Joris als Sanne zijn sterk in het ‘pinpointen’ van wat er onder iemands gedrag of emotie zit, zodat je aan het onderliggende gaat werken en niet enkel zaken aan de oppervlakte aanpakt. En voor wie denkt dat de retreat te ‘zwaar’ of emotioneel is: dat is zeker niet het geval. Ik heb ook enorm goed gelachen en er was voldoende ruimte voor eigen tijd en ludieke spelletjes.

Ik schreef in omdat ik persoonlijke ontwikkeling en avontuur wilde. Nu is het prachtig om terug te reflecteren op de ervaring. Eén van mijn hoogtepunten was klimmen bij zonsondergang. De kleuren zien op de sneeuwtoppen met een zachte wind. Ik voelde me echt zo in het moment en zo machtig. Daarna rende ik gewoon naar beneden omdat ik zoveel energie had.

Eén van mijn grootste persoonlijke inzichten is zachtheid naar mezelf. Er kan zoveel zelf oordeel zitten in mijn gedachten. Alsof ik een pester ben van mezelf. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik naar deze stukken van mezelf kon kijken en naar de veel diepere lagen kon gaan. Naar een vriendelijke relatie met mezelf. Zoveel beter dan een een leven waar ik oordeel laat domineren.

Dit coachingstraject is het mooiste geschenk dat ik aan mezelf kon geven. Het is durven én ervoor kiezen om op reis te gaan met me, myself and I.  Je wordt bewust van wie je echt bent, in al je facetten. Je wordt een betere versie van jezelf en zeg nu zelf: wie wil dat niet? Tijdens dit proces realiseerde ik me dat ik goed genoeg ben. Dat ik ben wie ik ben. En dat ik een gevoelsmens ben. Nu is de tijd aangebroken dat ik dit kan laten zien naar anderen.

Een jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik mijzelf stilletjes aan aan het verliezen was, het leek alsof ik alles onder controle had. Maar ik voelde me niet zo goed. Ik kon mijn gedachten niet meer op orde brengen. Ik was niet meer zo aangenaam in de omgang.

Tijdens een gesprek over Nepal besloot ik dit te combineren met one-one sessies. Stap voor stap werd alles terug duidelijker. De apotheose was deze reis naar Nepal. De fysieke uitdaging van een berg beklimmen van 5000m. Een trektocht naar mezelf. Hier voel je de kracht van de natuur.

Ik heb terug vertrouwen in mezelf gevonden, durf te luisteren naar mijn buikgevoel en kan accepteren dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn.

Elien Descan

Deelneemster Costa Rica Retreat

The retreat gave me the space and time to reconnect with myself, nature and life. All this was possible because of the supportive setting that Sanne and Joris created. In this safe space we were invited to go on self-exploration and really get into the present. The retreat offered an alternation between discovering, enjoying, integrating, connecting, nature, peace and action. It revolves around truly experiencing. Joris and Sanne were not only present as passionate coaches but also as authentic individuals who did not shy away from showing themselves vulnerable.

The retreat was certainly an enriching experience!

Yolanda Ketel

Deelgenomen aan Costa Rica Retreat

Joris and Sanne are such incredible inspirators as workshop facilitators. The insights I gained after visiting their weekends and workshops are ones I treasure! There’s a reason I decided to fly across the globe to attend their retreat in Costa Rica and it’s these two. Sanne and Joris, the driving force that helped unleash my potential for sure!

Emil Puranen

Deelnemer Spanje Retreat

If you want to find your inner creative potential and challenge your self to become a better version there is no better place to start than being with like minded people at Unleashing of Potential! It was a unique and unforgettable experience to be in their retreat. Joris and Sanne are such amazing giving souls and I learned so much about myself in such a short period of time. I can't recommend it enough!