Kom thuis bij jezelf
Unleashing of Potential Stilte retreat

Maandag 13 november tot vrijdag 17 november 2023
Op de prachtige plek "De Oase" in Nederland

Via de stilte kan je terug luisteren naar jezelf. Wanneer je alle prikkels wegneemt, dan kan je waarnemen wat er in je essentie leeft. Je gaat je lichaam op een andere manier ervaren en je wordt je bewust van je gedachten.

Zakken in je lichaam

Opstellingswerk met je kern

Emotie loslaten

Vertrouwen en verbinden

Wat kan je verwachten?

Een veilige bedding voor jou om 5 dagen in stilte te gaan. In een prikkelarme omgeving en met ondersteuning van het team 

krijg jij de ruimte om de lagen in jezelf die je dichter bij jouw ware staat van zijn brengen, te observeren.

Wat houdt de stilte retreat in?

 • De opbouw van deze stilteretreat is gebaseerd op de dagelijkse levensstijl van monniken, gecombineerd met hedendaagse coaching, meditatie en mantrazang.
 • De focus ligt op het naar binnen keren vanuit zachtheid en liefde, niet zozeer vanuit hardheid en discipline.
 • De structuur en de ‘regels’ (vroeg opstaan, mediteren volgens een vast ritme, geen gsm of afleidingen, twee keer per dag eten,…) zijn er om een kader te scheppen waarin je tijd en ruimte krijgt om te zijn met ‘wat is’, met datgene dat leeft in jou. Iets wat voor velen onder ons heel moeilijk is in een maatschappij waarin we continu geprikkeld worden, leven in het verleden en de toekomst, en onszelf haastig voorbijlopen.
 • Van maandag tot vrijdag leven we in stilte, zonder afleiding van sociale interacties en digitale apparaten.
 • In het vertragen en het ‘zijn’ met onszelf kunnen er zaken naar boven komen die we normaal  – in de snelheid van het leven – onderdrukken of niet onder ogen (durven) zien. Om je hierin te ondersteunen, is er de mogelijkheid om de stilte tijdelijk te doorbreken en eenmalig een 1-op-1 coachingsgesprek te vragen met één van onze ervaren coaches.

Hoe ziet het programma eruit?​

 • We starten en eindigen de week met een deelcirkel waarin we elk onze intentie en ervaringen met de groep delen. Tijdens een startceremonie op maandagmiddag wordt de stilte ingeleid en op vrijdagmiddag sluiten we de stilteweek af met de slotceremonie.
 • Elke ochtend word je om … gewekt en is het tijd voor … 
 • (programma van de dag nog te bespreken)    

Eten, slapen en voorbereiding

 • Er zijn twee maaltijden per dag voorzien en thee en water tussendoor. De maaltijden zijn voorzien van maandagmiddag t.e.m. vrijdagmiddag.
 • Er zijn goed uitgeruste kamers, deze zijn gedeeld (per 2, 3 of per 6 personen). Er is ook de mogelijkheid om je eigen tent of busje mee te brengen voor diegenen die dat echt liever willen.
 • De Oase heeft een klein bosje op het domein met 2 kleine vijvers. Er zijn meerdere momenten waarbij je ook tijd hebt om op jezelf te zijn en dan kan je verschillende plekken op het domein vinden waar je kan zitten.
 • Voorbereiding (geen koffie, geen suiker in de dagen ervoor ….)

Wat zeggen anderen over ons?

"Ik ben zo'n fan!
Eerste ervaring is echt positief."

"Echt een investering in mezelf"

Wat een leuke sfeer.
Zo'n mooie lessen voor mezelf.

Zin om mee te gaan?
Voor 399 euro ben jij er even tussenuit.
En kom je terug vol energie en helderheid.

Veelgestelde vragen

Het weekend gaat door op De Oase. Adres is Geer 37, 4243 JS Nieuwland in Nederland.

We starten vrijdag avond met aankomst om 19u, waarbij we die avond ook al een opening doen. Op zondag 5de februari sluiten we af om 16u30.

Super dat je al hebt deelgenomen aan één van onze workshops of webinars die we op regelmatige basis aanbieden aan onze mailing lijst, dan ken je al een beetje van onze stijl.

 

Deze Weekend Retreat is een unieke gelegenheid voor meer diepgang. De ideale uitbreiding om echt aan de slag te gaan met oefeningen om in groep met persoonlijke coaching in te zakken, op een veilige manier naar je emoties te gaan, verbinding te voelen en echt helderheid te krijgen over stukken in jezelf die in beweging willen komen. Het weekend is naast inzichtsvol ook een plek om op te laden en te genieten. 

Deze weekend retreat is de ideale inleiding van het diepgaandere Cyclus Traject dat we doen. Je kan ook enkel dit weekend doen, niemand is verplicht om daarna in het traject te stappen. Dit weekend staat al op zichzelf. Op het einde van dit weekend ga je veel helderheid hebben in je kern thema’s die in beweging willen komen. Bij een coaching traject gaan we nog dieper in op persoonlijke lagen die daaronder kunnen zitten, daar hebben we nog meer ruimte voor de verdieping en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een proces in beweging te brengen.

Met “Volg je eigen pad” Cyclus coaching traject (ons meest diepgaande programma) ga je kijken wat jou weerhoudt om echt te leven zoals jij het wil. Hier gaan we dieper in op wie je bent en hoe je kan omgaan met de herhaling van diepere thema’s in je leven. 

Als er in je afgelopen jaar gebeurtenissen zijn geweest die je diep hebben geraakt dan mogen deze zeker worden meegenomen. Er is ruimte in de oefeningen om alles te plaatsen.

 

 

Indien je nood hebt aan de verwerking van één van deze stukken dan is mogelijk een coaching traject voor jou een goede optie. Ook als je in bepaalde thema’s moeilijk kan vinden wat je echt wil, dan kan dit wel een dieper persoonlijk proces van je vereisen.

Je zal na je betaling direct een bevestiging krijgen in je mail dat alles goed gelopen is met je inschrijving. Daarnaast gaan wij je op een later moment ook nog een praktische mail sturen met alle gegevens die je nodig hebt zoals inpaklijst, details over de locatie en andere info die je nodig zou hebben.

Je kan via zowel je gewone bankkaart als je kredietkaart betalen. Opties zijn Bancontact, Mastercard of Visa. Allemaal beschikbaar via ons betalingsplatform. 

Ja. Wij werken met een 100% betrouwbaar betaling systeem dat ervoor zorgt dat al jouw betalingsgegevens via een beveiligd systeem worden verwerkt. 

Als je door onvoorziene omstandigheden niet kan komen dan krijg je gewoon een terugbetaling van je bedrag. Voor het reserveren van je plek voor deze weekend retreat zullen we wel een administratieve kost aanrekenen van 75 euro. Er zal ook altijd de mogelijkheid zijn dat je dit volledige bedrag gebruikt voor een ander programma of retreat die wij aanbieden.

Geen probleem. Je kan dit op voorhand doorgeven zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er is de mogelijkheid om vegan, glutenvrij of andere allergieën te accommoderen.

Ja, dit is wat ik nodig heb...

Begeleid door Joris Van Doorslaer

Life coach, avonturier en ervaring facilitator

 • 10+ jaren ervaring workshops & persoonlijke ontwikkeling

 • Opleiding in sjamanisme en zweethut ceremonies
 • Emotioneel lichaamswerk
 • Wereld rondgereisd (40 landen en 150+ gastgezinnen)

 • Leidde Google educatief programma

 • TEDx speaker coach 

 • Mede-organisator van het Mannenfestival België

Begeleid door Tineke Maes

Begeleidster van opstellingen & persoonlijke ontwikkeling workshops

 • 15+ jaren ervaring in systemisch werk (familie opstellingen)

 • Opleiding in sjamanisme en zweethut ceremonies

 • Emotioneel release werk

 • Hoeder van de community plek De Oase

 • Vrouwencirkel begeleidster

Ik wil meekomenI

Prijs van deze stilte retreat:

399 euro (incl. BTW)

Inbegrepen:

 • Workshops & Coaching programma

 • Kennismaking Gesprek

 • Persoonlijke coaching ondersteuning

 • Slaap accommodatie op prachtige plek De Oase (2 nachten in gedeelde kamers per 2, 3 of 6) – Optie voor je eigen tent of caravan als je alleen wil slapen.

 • Eten (Ontbijt, Lunch, Snack & Avondeten). 

Extra:

 • Als je zou willen meedoen aan het diepgaandere Cyclus traject dat van start gaat op 5 maart 2023 dan ontvang je als deelnemer van dit weekend 100 euro korting.