Unleashing of potential

Stilte retreat
Een innerlijk avontuur

In samenwerking met Mindful Me

Via de stilte kan je terug luisteren naar jezelf. Wanneer je alle prikkels wegneemt, dan kan je waarnemen wat er in je essentie leeft. Je gaat je lichaam op een andere manier ervaren en je wordt je bewust van je gedachten.

Begeleide stiltemomenten en persoonlijk proces

Tijd voor jezelf zonder
afleidende prikkels

Ruimte voor integratie op jezelf
en in groep

Verbinding vanuit
rust en stilte

Krijg een eerste gevoel

De begeleiders Joris & Camille leggen uit wat je kan verwachten van een stilte retraite. Ook krijg je een beeld van de plek ‘De Oase’ waar de retraite zal doorgaan.

 

Beeld je al maar in dat jij in alle stilte op deze plek mag verblijven.

Wat kan je verwachten?

Een veilige bedding voor jou om 5 dagen in stilte te gaan. In een prikkelarme omgeving en met ondersteuning van het team 

krijg jij de ruimte om de lagen in jezelf die je dichter bij jouw ware staat van zijn brengen, te observeren.

Wat houdt de stilte retreat in?

 • De opbouw van deze stilteretreat is gebaseerd op de dagelijkse levensstijl van monniken, gecombineerd met hedendaagse coaching en meditatie.
 • De focus ligt op het naar binnen keren vanuit zachtheid en liefde, niet zozeer vanuit hardheid en discipline.
 • De structuur en de ‘regels’ (vroeg opstaan, mediteren volgens een vast ritme, geen gsm of afleidingen, ,…) zijn er om een kader te scheppen waarin je tijd en ruimte krijgt om te zijn met ‘wat is’, met datgene dat leeft in jou. Iets wat in het dagdagelijks leven een uitdaging is door de continue prikkels en gedachten die geen ruimte krijgen om tot rust te komen. 
 • Van maandagavond tot vrijdagochtend leven we in stilte, zonder afleiding van sociale interacties en digitale apparaten.
 • In het vertragen en het ‘zijn’ met onszelf kunnen er zaken naar boven komen die we normaal  – in de snelheid van het leven – onderdrukken of niet onder ogen (durven) komen. Om je hierin te ondersteunen, is er de mogelijkheid om de stilte tijdelijk te doorbreken en eenmalig een 1-op-1 coachingsgesprek te vragen met één van onze ervaren coaches.

Hoe ziet het programma eruit?​

 • We starten en eindigen de week met een deelcirkel waarin we elk onze intentie en ervaringen met de groep delen. Tijdens een startceremonie op maandagavond wordt de stilte ingeleid en op vrijdagmiddag sluiten we de stilteweek af met de slotceremonie. 
 • Maandagavond na de deelcirkel gaan we in stilte en vrijdagochtend komen we uit de stilte.
 • Bewust is deze retraite doorheen de week zodat er ook een weekend ervoor en erna is waarvan je kan genieten. Het is aangenaam om de rust nog wat in jezelf te kunnen integreren achteraf.
 • Om 7u is het wek moment
 • Om 7u30 kan je genieten van een sessie met bewegen in stilte. Een eerste meditatie voor het ontbijt.
 • Om 9u is het ontbijt in stilte, waar je de ruimte krijgt om in de vertraging je lichaam te voeden.
 • Om 10u30 start de voormiddagblok met een begeleide inzichtmeditatie
 • Om 13u is de lunch die wordt gevolgd door een blok waar je persoonlijke ruimte kan nemen die je op je eigen manier kan invullen (in de natuur, aan de open haard, …) 
 • Om 15u start de namiddagblok waarbij we beginnen met een wandelmeditatie, gevolgd door een zittende meditatie en een liggende meditatie.
 • Om 17u is er vrije tijd, op ditzelfde moment is er ook ruimte voor optionele persoonlijke gesprekmomenten met de begeleidende coaches
 • Om 18u30 is er een licht avondmaal
 • Om 20u is er een slotmoment met de groep, waarna er ook thee zal worden voorzien en ruimte voor vrije persoonlijke meditatietijd of ontspanning

Eten, slapen en voorbereiding

 • Er zijn drie maaltijden per dag voorzien en thee en water tussendoor. De maaltijden zijn voorzien van dinsdagochtend t.e.m. vrijdagmiddag. Je kan optioneel op maandagavond een maaltijd extra boeken.
 • Er zijn goed uitgeruste kamers, deze zijn gedeeld (per 2, 3 of  4 personen). Er is ook de mogelijkheid om je eigen tent of busje mee te brengen voor diegenen die dat echt liever willen.
 • De Oase heeft een klein bosje op het domein met 2 kleine vijvers (waar niet in gezwommen kan worden). Er zijn meerdere momenten waarbij je ook tijd hebt om op jezelf te zijn en dan kan je verschillende plekken op het domein vinden waar je kan zitten.
 • Ter voorbereiding raden wij koffie en suiker af in de 3 dagen voor de start. 

Zin om mee te gaan?

Veelgestelde vragen

Het kan uitdagend zijn om stilte momenten op je eentje te integreren in je leven. Door de ondersteuning te hebben van een structuur, bedding en coaching kan je in volle overgave gaan. Je krijgt begeleiding met oefeningen en inzichten die je ondersteunen om naar de stukken in jezelf te gaan die je herinneren aan je kern. In de stilte ontdekken we wat er zich werkelijk wil tonen.

Wij kiezen zeer bewust voor een stilte retreat met een zachte bedding en begeleiding. Er is een basis structuur, maar tegelijk bieden we ook coaching momenten aan als je dat nodig zou hebben. Doordat er een structuur is kunnen al jouw zorgen wegvallen en kan jij focussen op jezelf. Er is niets dat “moet” tijdens deze retreat. Het gaat net over het zijn.

Dit is geen retreat waar alles “opgelost” zal worden. Het gaat net over gedachten te zien voor wat ze zijn en ze daardoor tot rust brengen. Elke dag geven we basis principes mee die je kunnen ondersteunen in je meditatie.

 

Elke dag is er een moment waarop je een 1-op-1 coaching moment kan aanvragen. Tijdens meditatie sessies kan het gebeuren dat er persoonlijke thema’s naar boven komen, de ondersteunende coaching momenten kunnen een emotionele uitlaatklep hieraan geven of verhelderende inzichten.

Deze retreat is geschikt voor zowel beginners als personen met ervaring in meditatie. Er zal begeleiding zijn om je doorheen het proces te begeleiden. We zorgen er ook voor dat er genoeg keuze vrijheid zal zijn, jij beslist waar je aan deelneemt en waaraan niet. Alles zal een uitnodiging zijn. 

Dit klinkt als een reden waarom het goed zou kunnen zijn om de rust en stilte op te zoeken. Er gaat niet meer ontstaan, je gaat bewustzijn creëren omtrent wat er leeft in jou.

Als er stukken zijn in jouw leven waarbij je vragen hebt of dit wel de juiste plek is voor jou dan kan je een mail sturen naar joris@unleashingofpotential.com en zal hij je verder helpen. Leg in het kort jouw verhaal en achtergrond uit.

Het weekend gaat door op De Oase. Adres is Geer 37, 4243 JS Nieuwland in Nederland.

 

We starten maandagavond met aankomst om 19u, waarbij we die avond ook al een opening doen. Op vrijdag sluiten we af om 12u30.

Super dat je al hebt deelgenomen aan één van onze workshops, trajecten of webinars die we op regelmatige basis aanbieden aan onze mailing lijst, dan ken je al een beetje van onze stijl.

 

 

Deze stilte retreat is een unieke gelegenheid voor een diepgaande ervaring. Dit is een ideale uitbreiding of start om naar de kern te gaan in jezelf. Ook zal er de optionele mogelijkheid zijn voor persoonlijke coaching momenten die je kunnen ondersteunen in stukken die naar boven komen of inzichten helderheid te geven.

Deze stilte retraite is een ervaring die los kan staan op zichzelf, waar jij mag opladen in de stilte en ervaren wat aanwezig wil zijn. Als je interesse hebt in verdere verdieping op het einde van de stilte retraite wegens thema’s die zich tonen, dan kan een diepgaander coaching traject voor jou wel een interessante toevoeging zijn en kunnen we op dat moment hier wel een gesprek over voeren. 

 

Bij een coaching traject gaan we nog dieper in op persoonlijke lagen die daaronder kunnen zitten, daar hebben we nog meer ruimte voor de verdieping en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een proces in beweging te brengen.

 

Met “Volg je eigen pad” Cyclus coaching traject (ons meest diepgaande programma) ga je kijken wat jou weerhoudt om echt te leven zoals jij het wil. Hier gaan we dieper in op wie je bent en hoe je kan omgaan met de herhaling van diepere thema’s in je leven. 

In stilte gaan zorgt ervoor je bent met wat is in het hier en nu. Tijdens de meditatie momenten kan het zeker zijn dat er ook stukken uit het verleden of gedachten over de toekomst naar boven komen. Deze stilte retraite gaat over de rust in jezelf vinden en op te laden, waardoor deze stukken potentieel ruimte kunnen krijgen maar bezie dit niet als je doel. Een stilte retraite gaat niet over het bereiken van iets, maar over het beoefenen van de bewustwording van wat in je leeft en dit een plek geven.


Als er in je afgelopen jaar gebeurtenissen zijn geweest die je diep hebben geraakt dan mogen deze zeker worden meegenomen. Er is ruimte in de oefeningen om alles te plaatsen.


Indien je nood hebt aan de verwerking van één van deze stukken dan is mogelijk een coaching traject voor jou een goede optie. Ook als je in bepaalde thema’s moeilijk kan vinden wat je echt wil, dan kan dit wel een dieper persoonlijk proces van je vereisen.

Je zal na je betaling direct een bevestiging krijgen in je mail dat alles goed gelopen is met je inschrijving. Daarnaast gaan wij je op een later moment ook nog een praktische mail sturen met alle gegevens die je nodig hebt zoals inpaklijst, details over de locatie en andere info die je nodig zou hebben.

Je kan via zowel je gewone bankkaart als je kredietkaart betalen. Opties zijn Bancontact, Mastercard of Visa. Allemaal beschikbaar via ons betalingsplatform. 

 

Hier is de rechtstreekse link naar de betalingspagina.

Ja. Wij werken met een 100% betrouwbaar betaling systeem dat ervoor zorgt dat al jouw betalingsgegevens via een beveiligd systeem worden verwerkt. 

Als je door onvoorziene omstandigheden niet kan komen dan krijg je gewoon een terugbetaling van je bedrag. Voor het reserveren van je plek voor deze stilte retreat zullen we wel een administratieve kost aanrekenen van 175 euro tot 30 dagen voor de start en 500 in de laatste 30 dagen. Er zal ook altijd de mogelijkheid zijn dat je dit bedrag gebruikt voor een ander programma of retreat die wij aanbieden.

Geen probleem. Je kan dit op voorhand doorgeven zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er is de mogelijkheid om vegan, glutenvrij of andere allergieën te accommoderen.

Alle slaapkamers hebben enkelbedden. Er zijn kamers van 2 personen, van 3 personen (waarvan 1 persoon op een duplex apart ligt) en een grotere ruimte waar 6 personen komen liggen.

Ook op de slaapkamer vragen we om in stilte te blijven, zodat iedereen in zijn of haar proces kan blijven. In de ochtend voorzien we een geluid om te wekken, zodat je ook je smartphone niet hoeft te gebruiken. In de hoofd ruimte zal er een klok aanwezig zijn.

Er wordt gevraagd om je eigen beddengoed mee te nemen (hoeslaken voor je matras, dekbed voor je donsdeken en een kussensloop). Je kan dit voor een extra bedrag van 20 euro bijhuren.

Mannen en vrouwen worden gesplitst, tenzij je elkaar al op voorhand kent en graag bij elkaar op de kamer ligt.

Deze retreat gaat daar op De Oase, een community plek met een aangename huiselijke setting, meditatie ruimtes en een klein bos. Het adres is Geer 37, 4243 JS Nieuwland, Nederland. 

De meeste personen komen per auto, waarvoor er gratis parking is. 

Kan je niet met eigen vervoer komen dan is Leerdam het dichtstbijzijnde treinstation, als je dit op voorhand aangeeft kunnen we samen regelen wanneer je daar opgehaald dient te worden. 

Ook zullen we een praktische mail uitsturen naar alle deelnemers waar we de optie tot carpoolen zullen aanbieden. 

Alles op deze stilte retreat is een uitnodiging. Na de opening ceremonie op maandag gaan we in stilte tot het slot ritueel op donderdag avond. Dus ja, je wordt uitgenodigd om die periode in stilte te blijven. Stilte helpt om bewust te worden wat er werkelijk dient gezegd te worden en wat niet. Elke dag is er om 17u wel een moment waarbij je kan aangeven om een gesprek te hebben met één van de coaches. Dit is optioneel en telkens een bewuste keuze, voor sommigen is dit enkel om een vraag (of meerdere) te stellen en voor anderen is dit om bepaalde stukken te delen. Bezie het in stilte zijn niet als een prestatie, wel als een uitnodiging om bewust te zijn. 

Screenshot 2023-09-14 at 11.12.30

Begeleid door Joris Van Doorslaer

Life coach, avonturier en ervaring facilitator

 • 15+ jaren ervaring workshops & persoonlijke ontwikkeling

 • Opleiding in sjamanisme en zweethut ceremonies
 • Emotioneel lichaamswerk
 • Wereld rondgereisd (40 landen en 150+ gastgezinnen)

 • Leidde Google educatief programma

 • TEDx speaker coach 

 • Mede-organisator van het Mannenfestival België

Begeleid door Camille Meert

Organisatie coach en stimulator van zelf leiderschap

 • De persoon achter Mindful Me (mindfulness trainingen over heel Vlaanderen)
 • Trainer in Verbindende Communicatie
 • Al 15+ jaren actief in HR & persoonlijke ontwikkeling
 • Oprichtster van Strictly Human (focus op de mens binnen bedrijven)
Screenshot 2023-09-14 at 10.12.49

Ik wil meekomen

Prijs van deze stilte retreat:

599 euro (incl. BTW) + 350 euro voor het verblijf

Inbegrepen in 599 euro:

 • Retreat programma met begeleide meditaties 

 • Start- en slotceremonie

 • Persoonlijke coaching ondersteuning tussendoor en optie achteraf

 • Alle logistieke kosten om deze retreat mogelijk te maken (plek afhuren, administratie, transport & materiaal)

Inbegrepen in 350 euro:

 • Persoonlijke accommodatie op prachtige plek De Oase voor 5 dagen van maandag tot vrijdag (4 nachten in gedeelde stilte kamers per 2, 3 of 4) – Optie voor je eigen tent of caravan als je alleen wil slapen.

 • Eten (Ontbijt, Lunch, Snacks & Avondeten). 

 
Bij interesse, stuur een mail naar info@unleashingofpotential.com