Nepalese Himalaya trekking retreat

Volgende retreat: 7-17 mei 2022

Een trektocht waar de natuur je rust en ruimte geeft

Nog slechts 1 plek beschikbaar

Laat deze droom tocht uitkomen

Tijdens het verkennen van de wereld is er ons één plek bijgebeleven waar de natuur je direct erngie geeft en tot leven brengt. De Himalayas zijn een natuurlijk fenomeen, als het witte dak van de wereld combineert deze plek impossante zichten met de vriendelijkheid van de Boeddhistische cultuur. Met deze trektocht combineren we ons persoonlijk ontwikkelingsprogramma met het avontuur van het beklimmen van dit gebergte.  Een retreat is een moment om te breken met je gewone routine en om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Onze workshops begeleiden de groepsdynamiek en het persoonlijk ontwikkelingsproces.

De trektocht

Onze 10 daagse retreat start in de Nepalese hoofdstad, Kathmandu. Hierna rijden we naar Syabru Besi, ons vertrek punt voor de 8 daagse trekking in het Langtang gebied. Deze trektocht is zowel voor beginnende als meer gevorderde wandelaars geschikt, tijdens onze contact momenten kunnen we meer details delen over de voorbereiding. 

 

De Langtang trekking start op 1462m, met prachtige zichten op de rivier en zelfs enkele wilde dieren die we onderweg tegenkomen. Tijdens de 2de dag beginnen we de grote bergtoppen te zien in de verte, bv. Langtang Lirung op 7246m. Onze 2de dag eindigt in het Langtang dorpje (3490m) waar we ook de krans krijgen om naar de indrukwekkende ervaringen te luisteren van lokale dorpsbewoners die de Nepalese aardbeving op een unieke manier beleefd hebben. Een lichtere 3de dag volgt waarbij we eindigen dicht bij een klein klooster Kyagin Gompa. Onze volgende dag leidt ons naar het hoogste punt met spectaculaire uitzichten en aan de voet van een glacier, we bereiken op deze dag 4984m. Als je omhoog springt kan je zeggen 5000m. Een vroege zonsopgang volgt waarbij je enkele laatste verre uitzichten kan zien en dan de terugkeer inzet. Onze trektocht terug gaat langs enkele dorpjes waar het heel interessant zal zijn om hun cultuur en gebruiken te ervaren.

Elke retreat creëren we op een manier dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ons programma bestaat uit vier dimensies: Mentaal, Emotioneel, Spiritueel en Fysiek. Waar jij staat binnen deze dimensies is ons vertrekpunt en dan kijken we hoe dit jou als persoon beïnvloed. Tijdens de tocht zal je nieuwe inzichten en vaardigheden leren die je proces verhelderen. Ons doel is dat je wegwandelt vol hernieuwde energie en zin voor het leven. Meer info over de retreat krijg je als je op “geïnteresseerd” of “boek nu” duwt.

Onze wereldwijde reis heeft ons geholpen om inzichten te verzamelen van over heel de wereld en die zetten wij om in ervaringen die je dit doen voelen. Leven met een bewuste kijk op jezelf zorgt ervoor dat er terug ruimte is om jouw kern potentieel tot zijn recht te laten komen. Het doel van ons proces is om je te laten ontkoppelen van zorgen uit het verleden of stress over de toekomst. Met bewustheid en zin voor het leven creëren we de basis voor jouw kern potentieel.

Workshop Programma

Meals & Lodging

Alle maaltijden tijdens de trekking zijn voorzien, lokale “teahouses” bieden een geweldige selectie aan Nepalees eten. Een thee of koffie is inclusief bij de maaltijd. En onze gids zorgt voor extra fruit tijdens de tocht.

 

Onze slaapplekken tijdens de tocht zijn altijd in propere “tea houses” met een comfortabel dubbelbed met matras en kussen. Typisch zijn de badkamer en toilet gedeeld, warme douches zijn voorzien tegen een kleine extra kost. Elke locatie is gekozen met de zorg en ervaring van onze gids. In de hoofdstad Kathmandu voorzien we ook een hotel op de avond van de aankomstdag en de nacht voor het vertrek.

 

Personen die hun reis graag verlengen kunnen daarover bij ons meer informatie opvragen. Tips en contactgegevens zijn altijd beschikbaar.

Joris Van Doorslaer

Het team

Bikram zal onze gids zijn doorheen de Langtang trektocht. Hij is de oprichter van de succesvolle trektocht bedrijf Apex in Nepal. Hij heeft zelfs extra training gevolgd om reddingsmissies te doen in de Himalayas. Meer dan een gids is hij ook iemand vol levenswijsheid en passie.

 

Joris & Sanne leiden de reflectieve workshops en zorgen voor de groepsproces. Deze trektocht is net zo uniek omdat de setting wordt gebruikt als workshop achtergrond, inzichten worden direct ervaringen. 

Bikram Karki

Sanne Meert

Sfeer video

Deze video van onze vorige editie geeft je een goed beeld van de prachtige Nepalese landschappen die je onderweg zal zien. De trektocht begint in een vallei en al vanaf dag 1 zie je de besneeuwde bergtoppen in de verte. Gaandeweg zie je het ene uitzicht na het andere, een gevarieerde tocht met de 5000m bergtocht als hoogste bestemming. 

Je kan nog meer inzicht video’s terugvinden op onze YouTube channel.

Een jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik mijzelf stilletjes aan aan het verliezen was, het leek alsof ik alles onder controle had. Maar ik voelde me niet zo goed. Ik kon mijn gedachten niet meer op orde brengen. Ik was niet meer zo aangenaam in de omgang.

Tijdens een gesprek over Nepal besloot ik dit te combineren met one-one sessies. Stap voor stap werd alles terug duidelijker. De apotheose was deze reis naar Nepal. De fysieke uitdaging van een berg beklimmen van 5000m. Een trektocht naar mezelf. Hier voel je de kracht van de natuur. Ik heb terug vertrouwen in mezelf gevonden, durf te luisteren naar mijn buikgevoel en kan accepteren dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn.

Camille Meert
Deelneemster Nepal retreat

Ik schreef in omdat ik persoonlijke ontwikkeling en avontuur wilde. Nu is het prachtig om terug te reflecteren op de ervaring. Eén van mijn hoogtepunten was klimmen bij zonsondergang. De kleuren zien op de sneeuwtoppen met een zachte wind. Ik voelde me echt zo in het moment en zo machtig. Daarna rende ik gewoon naar beneden omdat ik zoveel energie had.
Eén van mijn grootste persoonlijke inzichten is zachtheid naar mezelf. Er kan zoveel zelf oordeel zitten in mijn gedachten. Alsof ik een pester ben van mezelf. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik naar deze stukken van mezelf kon kijken en naar de veel diepere lagen kon gaan. Naar een vriendelijke relatie met mezelf. Zoveel beter dan een een leven waar ik oordeel laat domineren.

Marieke Torensma
Deelneemster Nepal retreat

Heb je interesse?

Onze vroegboekkorting van 200 euro ontvang je als je ons contacteert (tot 31 december).

 

Laat nu je email adres achter voor meer informatie en een persoonlijke uitnodiging tot een gesprek. Of wil je direct boeken en je plek claimen? Klik dan op “Boek nu”, dit zal je naar een pagina brengen waar je kan kiezen voor een prijs optie en kan je op meerdere manieren online betalen

Ik wil graag een vrijblijvend informatiegesprek

Hieronder kan je een vrij moment kiezen dat voor jouw past. Je krijgt een bevestigingsmail met verdere informatie voor het gesprek.

Ik wil mee naar Nepal!

Prijs van deze Nepal Trekking retreat is

1599 euro (incl. BTW)

Inbegrepen:

  • Workshops & Coaching programma

  • Voorbereiding Gesprek & Materialen

  • Professionele berg gids (gecertificeerd in reddingen in de Himalayas)

  • Persoonlijke Ontwikkeling Coaches

  • Slaap accommodatie (4 nachten in hotels en 6 nachten in berghutten)

  • Eten (Ontbijt, Lunch, Snack & Avondeten)

  • Natuur Park Vergunningen

  • Transport vanaf Kathmandu luchthaven en terug 

  • Contact moment vooraf

Er is een persoonlijk telefoongesprek met elke deelnemer vooraf. Op deze manier kan je invoelen of wij bij jou passen. Laat je info achter om dit gesprek op te zetten.